Горох колотий

Виробляється з цільних зерен гороху для приготування здорових та смачних страв.

Горох – натуральний продукт, який упродовж кількох століть знаходиться в числі самих улюблених і використовуваних продуктів із сімейства бобових. Готується горох досить просто, а вживання горохового супу чи каші принесе користь організму, адже горох містить багато поживних речовин. За кількістю білків гороху немає рівних. Саме тому страви з нього обов’язково їдять під час постів, насичуючи організм необхідною енергією. Білки, що входять до складу гороху, за змістом ряду незамінних амінокислот схожі з білками м’яса. Крім того, в ньому чимало крохмалю, клітковини, ферментів, вітамінів, солей калію, кальцію, фосфору. Ще він багатий на мінеральні солі та мікроелементи. Є в гороху й аскорбінова кислота і фолієва, а також залізо. Він має високу поживну цінність.