Гречана несмажена

Виготовляється з гречаного зерна за допомогою відділення плодових оболонок. Несмажена гречана крупа – одна з небагатьох круп, що підходить як для звичайного, так і для дієтичного харчування. Корисна і поживна, вона доступна круглий рік і є гідною альтернативою рису. Багато людей, спробувавши гречану кашу, кажуть, що вона – запорука молодості і досконалості для всього організму

Корисні властивості гречки полягають не тільки у високій поживній цінності, а й у тому, що вона містить необхідні для здоров’я людини речовини: залізо, йод, нікель, мідь, фосфор, цинк, бор, кобальт. Багата вона і на мікроелементи й органічні кислоти: яблучну, щавлеву, малеїнову, лимонну, а також на вітаміни В, Р(рутин) і РР. Гречка містить складні вуглеводи, які довше засвоюються, тому дають відчуття ситості на тривалий час.