Кукурудзяна

Кукурудзу вважають однією з найдавніших рослин окультурених людством. На всіх континентах її не дарма називають королевою за врожайність і унікальні смакові якості.

Кукурудза – не тільки поживний і смачний, а й корисний продукт. Її зерна містять необхідні людині мінеральні речовини: кальцій, калій, магній, фосфор, залізо, а та¬кож вітамінів А, групи В, РР, С, Е, К, аскорбінову кислоту, ненасичені жирні кислоти та інші корисні речовини. Білок кукурудзи містить важливі аміно¬кислоти триптофан і лізин. Усі ці речовини повністю зберігаються в каші із зерен кукурудзи навіть при термічній обробці. Кукурудзяну кашу практично усі дієтологи рекомендують їсти на сніданок людям, що бажають назавжди попрощатися із зайвими кілограмами. Цей продукт містить мало калорій, але в той же час здатний зарядити організм на довгий час енергією, зміцнити імунітет, зберегти красу.