Ячмінна

Крупа ячмінна

Ячмінь – одна з найдавніших сільськогосподарських культур. Люди його почали обробляти ще сотні років тому. З тих пір він став незамінним продуктом для більшості жителів землі.

Ячмінна крупа виготовляється з цільного зерна ячменю шляхом його дроблення і шліфування. Ячмінна крупа містить величезну кількість необхідних людині біологічних компонентів і вітамінів. Вміст корисних вуглеводів у ячмені досягає 65%, а тому тарілка такої каші на тривалий час зарядить вас бадьорістю. У цьому злакові містяться вітаміни А, Е, РР, D і майже повний набір вітамінів групи B. У ньому практично рекордна кількість фосфору, калію, кальцію, марганцю, цинку, заліза. Також до його складу входять йод, хром, мідь, кремній, магній, молібден, нікель, бром, стронцій, кобальт, сірка, селен, фтор і інші елементи. Ячмінь один з найповніших природних вітамінно-мінеральних комплексів.